Bėgimai Kazlų Rūdos miesto gatvėmis

  Nauja! Praėjusį šeštadienį
 
TREČIASIS  BĖGIMAS aplink Kazlų Rūdą
skirtas Kūno kultūros ir sporto dienai pažymėti

 

2011.10.01

Klaidingų rezultatų protokolo taisymas

 

 


Labai malonu, kad į šį trečiąjį bėgimą susirinko toks gausus bėgimo mėgėjų būrys. Nuostabu, kad susirinko daug labai mažylių, nors šiemet aš visiškai neagitavau, kaip praėjusius du metus - daug atėjo bėgti tų, kurie jau yra ne kartą bėgę Kazlų Rūdos bėgimuose. Stebina, kad niekieno neraginti ateina bėgti ir iš Pradinės mokyklos mokinukai. Kad mažyliai neraginami pamėgsta bėgimą, tai pasitvirtina taisyklė ta, kad vaikai labiausiai linkę į teisingą gyvenimo būdą ir mes, suaugusieji privalome imti pavyzdį iš mažylių. Tai nuostabi ir viltinga Kazlų Rūdos ateitis, bylojanti apie tai, kad, vis tik tai GREITAI BĖGIMAS BUS PAMĖGTAS IR MŪSŲ SAVIVALDYBĖJE. Tai viskas priklausys nuo mūsų mažylių, viskas priklausys, kaip sporto specialistai patenkins mažylių troškimus-jų svajones.


PRIEŠSTARTINIS INSTRUKTAŽAS-1. Labai malonu matyti nuostabiai besistengiantį išaiškinti. Bet, vis tik tai, pabandykime šioje nuotraukoje paanalizuoti, kokios svarbos informaciją gali priimti stovintys starto linijoje ir kas gali sutelkti dėmesį tai informacijai įsisavinti. Todėl, rengdami kitas varžybas, privalome modeliuoti, ką ir kaip reikia sakyti ir ar iš vis reikia ką nors sakyti, kai jau sportininkai yra priešstartinės streso būsenos aukščiausiame apogėjuje
     
 
PRIEŠSTARTINIS INSTRUKTAŽAS-2. Priešstartinei būsenai suformuoti sporto psichologijos mokslas labai daug dėmesio skiria savo teorijos ir praktikos problemų apibendrinimuose. Tai turėtume ir mes mąstyti, kaip apibendrinti savo renginių organizavimo patirtį.
BĖGIMO MARŠRUTO AIŠKINIMAS: Bėgsite tiesiai iki BALTUKĖS, po to pasuksite į kairę.
Staiga svečias iš Kauno, žymiausias Lietuvoje tarp vyriausių šalies bėgikų veteranų Matas Ankudavičius pertraukė aiškintojo dėstymą ir paklausė:
-O kas ta BALTUKĖ?
-Tai taip vadinama pas mus baltos spalvos parduotuvė - paaiškino bėgimo trasos aiškintojas.

Taigi iš šio epizodo, pamąstykime, ar svečiui pasidarė aišku, ar jis bėgdamas sugebės atpažinti tą baltą parduotuvikę, nuo kurios reikės pasukti į dešinę? Pamąstykime ir apie vaikus, ką jie pagalvojo.
Negi negalėjo jie pagalvoti ir taip: "O kam bėgti į kairę, jei tiesiai link viaduko bus arčiau?". O kas pasuko į kairę link Gimnazijos, tai bėgdami pro ŽALIUKĘ, vėl, gal, pagalvojo: "O kam čia aplink, jei galima ties Žaliuke į dešinę ir tiesiai į viaduką gerokai sutrumpinsime kelią. Ar ne?" Dar kiti išvis, galėjo net Čiurlionio gatve bėgdami iki Vytauto, visiškai nė nepasukti į LDK gatvę, o kirsti tiesiai link gimnazijos, ir šitaip sutrumpinti maršrutą net visu trečdaliu. Atrodo, taip ir kai kas padarė, nes kai kurie, kiek žinau, visiškai nepabėgantys labai stebuklingai geriau atbėgo, nei tie, kurie ankstesniuose bėgimuose buvo patingai pasižymėję.
 
   
Todėl kyla klausimas:
-Ar negalima buvo aiškinti visiems per ne prie starto linijos, o vaizdžiai kad ir prie šios schemos ? 
Pasididinkite
-

AR AIŠKU, KUR BĖGTI?

SUSIMĄSTYMAS
Nuotraukoje iš kairės matome marijampoliečius Karolį Puskunigį ir žymiausią Lietuvoje buvusį vaikų, jaunučių ir jaunių amžiaus bėgiką bei visų laikų Lietuvos lengvosios atletikos istorijoje moksleiviškojo amžiaus po garsaus Mindaugo Pukšto antrąjį bėgiką Paulių Bieliūną. Arčiau starto linijos matome gr.rom. imtynininką Tomą Kaunietį, kuris tarp savo bendraamžių yra vienas geriausių Kazlų Rūdos bėgikų.
 
 
MAŽYLEI ŠIS FINIŠAS IŠLIKS ATMINTY VISAM GYVENIMUI
Kaip ir buvo tikėtasi, greičiausia atbėgo buvęs nesenai Lietuvoje pats geriausias tarp moksleivių bėgikas, tai marijampolietis, žymaus trenerio Vlado Komisaraičio auklėtinis Paulius Bieliūnas. Jis jau žinomas Kazlų Rūdai, jam priklauso tradicinio kroso "Per Vokiškus kalnelius 5 km trasos rekordas ir šiemet šiame bėgime tarp vyrų tapo nugalėtoju. Dabar Paulius net 3 min. 25 sek. pagerino trasos rekordą, kuris priklausė visų vy
kusių Kazlų Rūdos bėgimų nugalėtojui, orientacininkui Arimantui Ambrasui. Taigi dabar naujas 5,423 km trasos rekordas yra 19 min.13 sek. ir tai atitinka 03:32,61/km vidutiniam greičiui.

Tai, aišku, nėra didelis greitis, nes mūsų svečias trasoje nesiplėšė, bėgo tik tam, kad atlikti tempinę treniruotę. Mat nežinančiam trasos ir net negalinčiam įsiminti josios konfigūracijos bei nesant privalomoms trasoje atstumo atžymoms, bėgikui neįmanoma planuoti savo tempo ir neįmanoma bėgti visa jėga. Be to Paulius šitą savaitgalį ruošiasi dalyvauti Klaipėdoje tradicinėms tarptautinėms JŪRMYLĖS kroso varžyboms, kurio kartu yra ir Lietuvos kroso čempionatas. Beje, šiose varžybose dažnai dalyvaudavo ir Kazlų Rūdos orientacininkai ir aukščiau minėtas buvęs visų Kazlų Rūdos bėgimų nugalėtojas Arimantas Ambrasas buvo šio šalies kroso čempionato prizininku vaikų grupėje. Nors dabar per 19 m. turintis Arimantas yra dabar geriausias Kazlų Rūdos bėgikas, bet jis būdamas vaiku bėgdavo žymiai geriau nei dabar, nes jo nepakankamoms motyvacijoms sportuoti turi labai didelę įtaka neigiamos aplinkos sankloda suformuota dėl labai neteisingos mūsų savivaldybėje sporto politikos jaunimo atžvilgiu.

TIK FINIŠAVUS.
Nuotraukoje kairėje garsusis Lietuvos bėgikas marijampolietis Paulius Bieliūnas gerai žinomas ir Kazlų Rūdai. Jis yra Kazlų Rūdos respublikinio lygio tradicinio bėgimo kroso "Per Vokiškus kalnelius" tarp jaunių 5 km trasos rekordininkas. Šiemet ketvirtajame Kazlų Rūdos bėgimo krose Paulius tapo nugalėtoju tarp vyrų (jo
apdovanojimo ceremonialą žiūrėkite ČIA- . Labai malonu, kad dabar šiame bėgime trečiąją vietą iškovojo Vaidas Kirsanovas (dešinėje),

 kuris tik krūtine atsiliko nuo kito marijampoliečio Karolio Puskunigio. Pažymėtina, kad dažnai Kazlų Rūdos bėgimuose prizininku ir net kartais nugalėtoju tampantis Vaidas gana sėkmingai seka savo tėvelio Vitalijaus, buvusio žymaus bėgiko pėdomis (apie jį Kazlų Rūdos laikraštyje Naujametinio bėgimo straipsnis ir nuotrauka). Jis šiuo metu sportuoja futbole, ir, aišku, šiemet atbėgo prasčiau nei pernai ir užpernai. Todėl Vaidas gali signalizuoti savo treneriams, kad labai nenormalu, kai augant-vyriškėjant, fizinis pajėgumas nekyla, o leidžiasi žemiau vaikiško lygio. Bet labai nudžiugino graikų-romėnų imtynininko Tomo Kauniečio nuostabus tobulėjimas. Jis nuo Vaido atsiliko labai nedaug, nors yra net 3 metais jaunesnis. Taigi Tomas dabar savo pernykštį rezultatą pagerino 49 sekundėm, o nuo už praėjusių metų jis rezultatą pagerino fantastiškiausiu - 2 min. 48 sek laiku. Taigi, Kazlų Rūda gali didžiuotis labiausiai tobulėjančiu bėgiku.

     

Simas Stalioraitis Kazio Griniaus gimnazijos mokinys šiemet net 1 min.08 sek. pagerino savo pernykštį rezultatą

Eivinas Leskauskas atrodo, 9-metis pagal savo amžių parodo fantastiškiausią šiam amžiaus tarpsniui 4:51,54/km greitį

Labai gaila, bet dėl radiofikacijos trūkumo vaikams nebuvo galima paaiškinti, kad jie neperšiltai apsirengę bėgtų

Iš Pradinės mokyklos Ugnė Sinkevičiūtė pirmoji mergaitė pasirodė finiše. Deja, nuo čia teisėjai sumakalvo rezultatų protokolą ir neįmanoma nustatyti šios mažylės nuostabaus laiko.

Laura Meilaitė šį kart pasistengė ir užbaigė nuotolį, atbėgdama neįtikėtinai jai geru laiku
 

Iš Elmos orientacininkei Evelinai Juodeškaitei irgi paaiškėjo net labai geras rezultatas

Orientacininkas Laimutis Ruočkus yra labai ištvermingas, bet kad u- jį mergaitės anksčiau atbėgo, čia kažkaip neįtikėtina.

Veteranui iš Marijampolės Raimundui Budriui teisėjai buvo užfiksavę per daug gerą 5-os vietos rezultatą
nors jis, kaip matome finišavo čia 12-tauoju

Nuostabiai atbėgo šokėja Ionė Labutytė, kuri atbėgo iš kart po veterano. Deja, jai irgi buvo priraštas geresnis nei minėto Laimučio rezultatas, nors matome ją dabar finišavusią ir po Laimučio ir po veterano.

 


Aleksandras Šnaideras

Kartu su Karoliu Šimuliu finišavęs Osvaldas
Sinkevičius veltui stengiasi žiūrėti į teisėjus - jo vis tiek nepamatė finišuojančio ir nustatė, kad jis, neva, nebaiė nuotolio.

Mokytoja Aušrytė Ramanauskienė buvo praeityje bėgikė

Orientacininkui šių metų Lietuvos čempionato dalyviui, tapusiam jauniausiu tarp baiusiųjų trasas Eimučiui Simanavičiui pavyko aplenkti savo kaimyną ir treniruočių draugą Dangirą.

 O, štai,  tuoj po Eimučiofinišavo ir antraklasis orientacininkas Dangiras Dukauskas, kuriam teisėjai nustatė, kad jis, neva, finišavo gale po visų tų, kuriuos jis aplenkė.
 
 

Štai-septynmetis Ernestas Mikalionis trasą įveikia!

Deividas Bacevičius iš Pradinės mokyklos
 
Buvusiam orientacininkui, po to imtynininkui Lukui Maksvyčiui visad traukia bėimas.

 


Orientacininkei deimanteis Simniškytei labiausiai patinka bėti ilgus nuotolius

Buvusi orientaininkė-dabar šokėja Kristina seka savo tėvelio-buvusio bėgiko ir brolio Vaido pėdomis-irgi labai mėgsta bėgti.

Indrė Mikalionytė ne daug atsiliko nuo ne pirmą kartą bėgančių Deimantės ir Kristinos

Ridžitas Černelis bėgimą buvo pamėgęs prieš 4 metus, kai jis dalyvavo respublikinio bėgimo krose "Per Vokiškus kalnelius"

Devynmetis Justas Paškevičius taip pat baigė nuotolį
 

Devynmetė Paulina Kavaliauskaitė

Štai į finišą artėją iš Jūrės kaimo orientacininkė Milė Majauskaitė

Miglė, šiemet Lietuvos čempionate puikiai pasirodžiusi, dabar bėgo su pulsometru, kad išsitirti, kaip dirba širdelė

Šį trečiąjį bėgimą vainikavo vyriausias šalyje bėikas 79-metis Matas Ankudavičius

Štai šio bėgimo nugalėtojai iš Marijampolės Paulius Bieliūnas, Kazlų Rūdoje nugalėtoju tampantis trečią kartą, ir 3000 m  su kliūtimis bėgikas Karolis Puskunigis

Medalis ir greičiausiam kazlųrūdiečiui Vaidui-savo tėvelio-bėgiko pasekėjui

Jauniausiojo prizas

Su Matu šių eilučių autorius yra plaukęs baidare iš Vilniaus į Kauną dar 1969 m.

Visiems atminčiai rezultato įrašai
   

 

 

 Čia nuotraukų tuoj bus daugiau -PRAŠOME APSILANKYTI VĖLIAU

 

Š.m.  spalio 9 d. (šeštadienį) įvyko
antrasis bėgimas aplink miestą
skirtame Kūno kultūros ir sporto dienai pažymėti.
žiūrėkite trasos schemą
Atsiverskite rezultatus, Sūduvos gidas.lt tinklalapyje straipsnį apie šį bėgimą: "Naujų mokslo metų sportinis sezonas jau atvertas"


Šiemet stojo į startą patys ištikimiausi bėgimui
.


Palinkėjimas

Perspėjimas laikytis eismo taisyklių

Instruktažas prieš bėgimą

Nugalėtoju tapo, kaip ir tikėtąsi-orientacininkas Arimantas
Ambrasas

Antras finišavo Vaidas-jis tapo nuolatiniu Arimanto varžovu

Trečiuoju atbėgo netikėtai Aurimas Liutkevičius

Tomas Kaunietis tapo ketvirtuoju,  praėjusių metų savo pasiekimą pagerinęs net 1:59

Penktuoju atbėgo Edvardas Paliokas-krepšininkas iš Bebruliškės 

Jonas Ruseckas finišavo šeštas

Marius Radžiūnas 7-tas

8-tas Simas Stalioraitis

Greičiausia tarp moterų
tapo Marija Turauskienė iš Bagotosios

10-tas Ivanas Tereškovičius

Sporto centro direktoriaus Giedriaus Bielskaus dėka Aušrytė Lapatinskaitė (vasaros savivaldybės 10-mečio 10 km nugalėtoka tarp moterų) savo praėjusių.metų rezultatą pagerino net 2 min 47 sek.
!

Laurynas Naujalis
po pertraukos vėl pradėjo treniruotis

Osvaldas Onušaitis v
isuose bėgimuose tampa greičiausiu tarp pradinukų

Almantas Plioplys nepatingėjo atvažiuoti iš Bagotosios, kad apibėgti aplink savo gimtąjį miestą.
 

Deividą Sarpalių persekioja mergaičių duetas

Iš tolo įžiūrėti ir pažinti nėra lengva, kas čia tokios duetu bėga.

Pasirodo, kad tai neišskiriamos Deimantė ir Kristina nežymiai atitrūko nuo persekeiančios jau žinomos bėgikės Livetos Juraitytės. Todėl D                   eimantė praėjusių metų rezultatą pagerino net 1min. 13 sek.

Livetai su muzika
bėgti daug smagiau.

Justas Jurkevičius
išlaikė savo vyriškumo egzaminą
   

Raimundas Mačys ir Paulius Ragina

Ingutę Montvilaitę
Kazlų Rūdos gatvės išyydo pirmą kartą

Trasos aptarimas

 

Pasiūlymas

Mamytės apmąstymas
apie renginį

Orientacininkas Arimantas
, buvęs vienas stipriausių šalyje tarp vaikų ir toliau lieka geriausiu bėgiku Kazlų Rūdoje

Vido Kirsanovo puikus bendro fizinio pasirengimo pavyzdys
turėtų būt sektinas visiems aikštės draugams.

Prizas su rezultato įrašu
 
Kristina
praėjusių metų sportiniame sezone buvo aktyviausia treniruotėse.

Brangiausia dovanėlė su rezultatu įrašu, bylojanti, kad sportinis meistriškumas sparčiai tobulėja.

Visų mūsų akyse auganti bėgikė  Liveta jau buvo pasižymėjusi savivaldybės 10-mečio 10 km bgėime-užėmusi antrą vietą tarp moterų.

Rezultatų analizė

Šio bėgimo prizų NATIURMORTAS
         

Naujų mokslo metų sportinis sezonas jau atvertas


     Antrajame bėgime aplink miestą skirtame Kūno kultūros ir sporto dienai pažymėti susirinko patys ištikimiausi sveikos gyvensenos puoselėtojai. Kaip ir buvo tikėtasi, 5,4 km nuotolio trasos nugalėtoju tapo jau daug metų nepralenkiamas orientacininkas Arimantas Ambrasas, kuris šį sykį įveikė vasaros savivaldybės dešimtmečio bėgimo nugalėtoją, gimnazistą-futbolininką Vaidą Kirsanovą. Pastarasis savo puikiu fiziniu išsivystimu rodo puikų pavyzdį kitiems žaidėjams. Trečią vietą užėmė Kazlų Rūdos pagrindinės mokyklos moksleivis Aurimas Liutkevičius, aplenkęs savo jaunesnįjį bendramokslį Tomą Kaunietį ir Bebruliškių kaimo gyventoją Edvardą Palioką. Tarp moterų nugalėjo Bagotosios miestelio gyventoja Marija Turauskienė. Tarp mergaičių vėl greičiausia buvo Elmos pagrindinės mokyklos moksleivė-orientacininkė Aušra Lapatinskaitė, kuri trasoje kovojo su Sporto centro direktoriumi Giedriu Bielskumi. Būtent, šios kovos dėka Aušra net 2 min. 47 sek. pagerino savo praėjusių metų bėgimo rezultatą. Prėjusių metų rezultatus gerokai pagerino ir kiti jaunieji bėgikai. Ypač savo rezultatu džiaugėsi Kazlų Rūdos pagrindinės mokyklos moksleivė-orientacininkė Deimantė Simniškytė, nuotolį įveikusi 1 min.13 sek. greičiau nei pernai. Ji finišavo kartu su treniruočių drauge Kristina Kirsanovaite, kuri irgi puikiai fiziškai patobulėjo.
      Apdovanojimu metu visi dalyviai gavo mini diplomėlius su savo rezultatų įrašais. Jais labai yra susidomėję jaunieji bėgikai, ypač, tie, kurie lanko Sporto centro būrelius. Juk bendroji ištvermė, tai tikras pamatas, ant kurio "statomi" kiti reikalingi įgūdžiai. Ir tai labai gerai suvokia Vaidas, kad jei nebūs greitu ir ištvermingu, futbolo aikštelėje teks atrodyti labai prastai. Ištvermė padeda ir graikų-romėnų imtynininkui Tomui Kauniečiui. "Be ištvermės ant kilimo nėra kas veikti" - taip mano jaunasis Tomas, kuris domisi labai ir bėgimo savybių ugdymu.
      Šiuo bėgimu Sporto centre atvertas naujas sportinio sezono puslapis. Šio bėgimo rezultatai tapo kaip pirmas testas sportinio darbo kelyje. Tik pastoviai testuodamasis, sekadamas savo fizinių savybių vystimosi poslinkius, sportininkas formuoja savyje motyvacijas sportuoti-sveikai gyventi. Net ir sveikos gyvensenos mėgėjams savo sveikatos stiprybę neblogai tikrintis bėgimo trasose. Puikiose Kazlų Rūdos apylinkių vietovėse bėgimui vaizdingų trasų galima prigalvoti visur. "Ypač miesto parką reik naudoti savo sveikatos stiprinimui!" - pabrėžė Sporto centro direktorius Giedrius Bielskus. Malonu, kad jis savo pavyzdžiu rodo sveikos gyvensenos teisingus principus. Direktorius trečią kartą dalyvauja bėgimuose - mūsų savivaldybės gyvenime vyko jau trys masiniai bėgimai. Anksčiau tokių renginių Kazlų Rūda neregėjo. Yra ir daugiau minčių, kaip gaivinti savivaldybje spotinį sąjūdį. Mokyklų spoto aikštelėse šiuo metu dūzgia technika - dabar nėra kur sportuoti moksleiviams. Todėl, kol statybininkai triusia prie projekto "Iš aikštelės į Žaidynes", rengdami naujas mokyklų sporto aikšteles, reikia mums išmokti sportuoti ir gamtoje. Labai keista, kad už lango saulutė, o mokyklos sporto salėje bumsi kamuolys. Todėl nesistebėkime, kad, atšalus orams, moksleiviai masiškai pradeda sirgti. Nuostabu, kad Kazio Griniaus gimnazijoje bus rengiama Sveikos gyvcensienos popietė. Sveikata-tai brangiausias mūsų turtas. Todėl laplkričio mėnesį Sporto centro planuose numatyta burti sveikuolius - laikas pradėti sveikti uoliai.

Kazlų Rūdos savivaldybės sporto centro
treneris-sporto mokytojas
Vytenis Aleksandraitis
tel.: 865279491 (bitė)


Bėgimas Kazlų Rūdos kraštovaizdžio draustiniu ir miesto gatvėmis skirtas savivaldybės Kultūros ir Sporto centrų 10-mečiui pažymėti

Bėgimo trasos maršrutas: "Parkas-Rūdupio miškas-Vokiški kalneliai-Rūdupio upelis-Kraštovaizdžio draustinis-žvyrkelis "Jūrės miestelis-Kazlų Rūda"- miškininkų gyvenvietė-STIHL firmos būstinė-Esperanto gatvė-pėsčiųjų viadukas-Borisevičiaus gatvė-Vytauto gatvė-Savivaldybė"


Vaidas Kirsanovas nugalėtojas

Antras orientacininkas Arimantas Ambrasas
     

Aušrytė ir Liveta atbėgo greičiausiai tarp moterų
 
 
 
   
 
Būsimosios
 

Vėliau bus daugiau

     

Trasa bus paženklinta, sudėtos rodyklės ir likus 4 km (išbėgus į žvyrkelį "Čečeta-Kazlų Rūda"), bus trasoje kas 1 km sudėti stendai, nurodantys, kiek liko iki finišo. Ant to žvyrkelio bus atsigaivinimo (atsigėrimo) punktas. 


Galite pasididinti

Visiems dalyviams (ypač mažiau treniruotiems) prašymas neskubėti - bėgti lėtai. Svarbu, įveikti šį simbolinį atstumą. Kam bus labai sunku ar kas atsitiks, numatomas autobusiukas, kuris paveš ir paleis prie viaduko. Bėgant per viaduką, būtinai reikia bėgti dviračių pakilimo ratu. Bėgti viaduko laiptais draudžiama, nes pavargus galima labai susižeisti.

Kas dar abejoja, patariu būti drąsiems. Yra patarlė: "Kas nerizikuoja, tas..." Juk ne kiekvienais metais būna Gimtosios vietovės jubiliejai. Be to mūsų savivaldybė susikūrė ypatinguoju laikotarpiu - 2000-taisiais metais. Todėl siūlau džiaugtis, gyvenant jau naujame tūkstantmetyje. Juk ne taip dažnai teks gyvenime pereidinėti tarp tūkstantmečių sandūrų. Taigi, suėjus 10-mečiui, kiekvienam privalu sugebėti įveikti 10 km. O kitais metais bėgsime 11 km. Ir taip kiekvienais metais po 1 km ilginsime distanciją. Po 32 metų bėgsime 42 km - t.y. bėgsime tikrą maratoną. Šie nuotoliai labai populiarūs pasaulyje. O dar svarbiau, mes gyvename ant didžiausios turto skrynios - po mūsų kojomis didžiausi SVEIKATOS KLODAI. Bėgimo trasa nusidrėks nuostabiuoju Rūdupio mišku ir Kazlų Rūdos kraštovaizdžio draustiniu. Tokio gamtos turto gali pavydėti kitos savivaldybės. Tad nekreipkime dėmesio , koks bus oras. Jei tą dieną dangus grius-pils kaip iš kibiro, tai vis tiek džiaukimės - tada nebus karšta bėgti. O jei bus per 25-30 Celsijaus- tai irgi džiaukimės, kad bėgti bus nešalta. Mūsų girių medžiai bėgančiuosius slėps pavėsyje, o mes, organizatoriai, pasirūpinsime, kad trasoje galima būtų atsigaivinti. Žinokime tokią taisyklę - kuo bus sunkiau bėgant, tuo bus maloniau finišavus. Tada bus galima džiaugtis save įveikus. Atbėgę pajusite tikrą didybę, kai dėka Jūsų prasidės tikroji šventė; Jūs tą šventę atidarysite. Didžiausia pagarba bus silpniausiems-VALINGIAUSIEMS.

Registruotis 8(343) 96387, 865517400 (Galite atsiųsti SMS, nurodant pavardę, vardą, gim.m. ir kolektyvą). Visi įveikę trasą gaus personalines atminimo korteles su rezultato įrašu
 

2009.10.03 skirtas Kūno  klultūros ir sporto dienai paminėti


Galima nuotrauką dar pasididinti


Trasos išaiškinimas

Pagerbti bėgikai
KŪNO KULTŪROS IR SPORTO DIENAI PAŽYMĖTI 

         Kazlų Rūdos miesto gatvėmis vyko  bėgimas skirtas Kūno kultūros ir sporto dienai pažymėti. Į miesto parką susirinko ne tik sportininkai, bet ir sveikos gyvensenos puoselėtojai, tarp kurių gausiai bėgti išsiruošė nemažai ir jaunimo „Jaunosios Sūduvos“ organizacijos narių. Sveikos gyvensenos siekio pavyzdį parodė taip pat išrinktas savivaldybės meras Algirdas Ališauskas.
Daugiau skaitykite žemiau


Fanfaros kviečia bėgti

Priešstartiniai akordai
 

Naujojo mero pradžia

Nuotaika gera

Direktoriaus paskutiniai paaiškinimai

Saugumo instruktažas

Jėga!

ir meras bėgo

Jaunosios Sūduvos  bėgikės lenkia merą


Trasą įveikti galima buvo


Smagu finišavus


Finišo romantika


Dar žingsnis


Paskutiniai metrai


Kas greičiau?


Valingiausias mažylis


Prisiminkime bėgimo istoriją


Arbata ir įspūdžiai


Mero sūnus Ąžuolas trečias

 


Sūnų aplenkusiajam


Nugalėtojas orientacininkas Arimantas Ambrasas


Patenkinti


Kiekvienam rezultatą


Kitais metais rezultatą gerinsime

Pranešimas Lietuvos Rytui:
KŪNO KULTŪROS IR SPORTO DIENAI PAŽYMĖTI
 

         Kazlų Rūdos miesto gatvėmis vyko  bėgimas skirtas Kūno kultūros ir sporto dienai pažymėti. Į miesto parką susirinko ne tik sportininkai, bet ir sveikos gyvensenos puoselėtojai, tarp kurių gausiai bėgti išsiruošė nemažai ir jaunimo „Jaunosios Sūduvos“ organizacijos narių. Sveikos gyvensenos siekio pavyzdį parodė taip pat naujai išrinktas savivaldybės meras Algirdas Ališauskas. Dalyviai startavo 5,5 km trasoje, kuri nusitiesė miesto gatvėmis. Jose gyventojai džiaugėsi bėgančiais, ypatingai, pačiais mažiausiais, rodančiais valingumo pavyzdį. Nugalėtoju tapo Kazio Griniaus gimnazijos moksleivis orientacininkas Arimantas Ambrasas.  Antras finišavo futbolininkas Vaidas Kirsanovas, o trečiuoju atbėgo mero sūnus Ąžuolas Ališauskas – puikus muzikantas, klasikinės muzikos mėgėjas.  Visiems finišavusiems buvo įteikti atminimo atvirukai su miesto vaizdu ir bėgimo trasos žemėlapiu. Tuose atvirukuose kiekvienam buvo įrašyti rezultatai, kurie taps kaip kelrodė žvaigždė siekiant ne tik rekordų ir geresnių sportinių pasiekimų, bet, svarbiausia – bus puikus sveikatos stiprinimo įvertinimo rodiklis, skatinantis puoselėti puikią nuotaiką.. 

Sporto centro treneris – sporto mokytojas Vytenis ALEKSANDRAITIS

 

       

Bėgimo rezultataiir renginio plakatas su trasos schema